Jesse Brandsen over 'Tel je zegeningen': 'Kijker ziet hoe het echt is'

'Veel om dankbaar voor te zijn'; woensdag, 18.20 uur, NPO 2

in Mediatips
Tel je zegeningen Jesse Brandsen

In het live-programma Tel je zegeningen achterhaalt EO-presentator Jesse Brandsen (25) waar Nederland dankbaar voor is. In de afgelopen weken belde hij bij mensen aan om te vragen naar hun zegeningen. Vanavond presenteert hij de een-na-laatste aflevering. "Er is veel reden tot dankbaarheid," merkt Jesse. "Vaak zijn het de kleine dingen die het doen."

“Aan het begin vond ik het doodeng om te presenteren,” zegt Jesse, voor wie Tel je zegeningen zijn televisiedebuut is. "'s Ochtends weet ik niet waar ik ’s avonds aanbel; ook de gasten weten pas op de dag zelf dat ik kom. Alles kan fout gaan als we gaan filmen. Toch is dat ook juist de charme van het programma. De kijker ziet hoe het echt is."

Tel je zegeningen
's Morgens weet Jesse nog niet waar hij 's avonds te gast zal zijn.

Jesse begrijpt heel goed dat mensen zich zorgen maken over dingen die niet goed gaan. “Maar er zijn ook zó veel dingen om dankbaar voor te zijn. Het verrast mij elke avond weer. Vaak zijn het de kleine dingen die het doen, of het contact met anderen dat ze zo waarderen. En weet je wat mooi is? Veel mensen die ik ontmoet in Tel je zegeningen, blijken iets met God te hebben.”

Tel je zegeningen

Woensdag 18 december, 18.20 uur, NPO 2

Beeld: EO/Danny Grootveld

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons