Inspiratie van sterke vrouwen uit de Bijbel in 'Zie je zondag!'

'Ook zij hadden het vaak niet makkelijk'; zondag, 9.20 uur, NPO 2

in Mediatips
Zie je zondag! Marleen Stelling

Marleen Stelling duikt iedere zondagmorgen in de wereld van protestantse gemeenten; van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe slagen zij erin om relevant te zijn in deze tijd? In deze aflevering van Zie je zondag! (EO) is ze te gast bij de Evangelische Broedergemeente (EBG) in Utrecht.

Voor Shirley Vrede is de EBG een houvast in haar leven, een plek waar ze zich weer kan opladen. Ze zette zich jarenlang in voor de kleinsten in de kerk en doet dat nu voor de jongeren, wat uitdagingen met zich meebrengt. Zij haalt haar inspiratie uit sterke vrouwen in de Bijbel, die het vaak niet makkelijk hadden. Want zelf heeft Shirley zich ook regelmatig door het leven heen moeten worstelen. Ze vertelt in Zie je zondag! aan Marleen dat zij werd opgevoed door haar oma en hoe dat haar heeft gevormd.

Ook spreekt Marleen met Patricia Creebsburg, die aan haar 'tweede leven' is begonnen. Wat leek op een griepje, bleek een hersenvliesontsteking. Drie jaar geleden raakte ze in coma, werd opgegeven door artsen maar kwam wonderbaarlijk weer bij. De dankbaarheid straalt van haar af als ze in Zie je zondag! vertelt hoe gemeenteleden haar steunden toen ze dat nodig had.

Artsen gaven Patricia al op, maar ze mocht aan een 'tweede leven' beginnen

Bovendien is Patricia tegenwoordig dankbaar voor de kleinste dingen, die ze nu wel opmerkt en in het leven voor haar ziekte niet. Als dank organiseert ze een etentje voor een aantal mensen die haar hebben bijgestaan in de zware jaren die achter haar liggen.

Zie je zondag! – EBG Utrecht

Zondag 15 december, 9.20 uur, NPO 2 

Beeld: Willem Jan de Bruin

Kijk 'Zie je zondag!' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons