Eerste interactieve Bijbel in 1100 talen gelanceerd

Elk Bijbelboek kan in bijna elke taal beluisterd worden

in Christelijk Nieuws
interactieve bijbel

De City Bible Foundation in Veenendaal lanceerde onlangs de eerste interactieve Bijbel ter wereld. Deze Bijbel maakt via de smartphone het evangelie in ruim 1100 talen toegankelijk. De primeur is een co-productie van City Bibles en Faith Comes By Hearing You Version, The Bible Project en diverse producenten van video’s voor kinderen.

De Interactieve Bijbel bestaat uit een digitaal Oud en Nieuw Testament, plus een gedrukt Nieuw Testament. Elk Bijbelboek heeft één bladzijde met een QR-code. Door deze code te scannen met de smartphone via de gratis app van City Bibles, verschijnt het Bijbelboek op de smartphone in de gewenste taal.

Video’s voor kinderen

Op de pagina van elk Bijbelboek staan ook nog andere QR-codes, waaronder een QR- code om te horen. Daarmee kan het hele Bijbelboek beluisterd worden, in bijna elke taal. Er zijn ook QR-codes voor een video-overzicht van het Bijbelboek met behulp van een sneltekenaar en codes voor video’s voor kinderen en video’s over onder meer God, de Bijbel en de schepping. Op het moment van de lancering is de gedrukte Interactieve Bijbel in zeven talen beschikbaar. De bedoeling is deze in ten minste vijftig talen uit te brengen.

Citybibles.com

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons