Dwight vervolgt zoektocht in 'Geboeid - terug naar de plantage'

Onverwachte ontmoeting in Suriname; woensdag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Dwight Geboeid terug naar de plantage

Dwars door de binnenlanden van Suriname vervolgt Dwight van van de Vijver de zoektocht naar zijn roots. In Geboeid – terug naar de plantage (EO) gaat hij samen met drie reisgenoten op expeditie. Wat ontdekken ze vanavond in deel 2 van hun zoektocht in het land van hun voorouders?

Geholpen door de Surinaamse slavenregisters ontdekte Dwight tijdens de kick-off van de serie, die in juli werd uitgezonden, meer over zijn familie. Ook riep hij andere Nederlanders op om uit te zoeken of hun voorouders ook van de Plantage ’t Vertrouwen komen. Die oproep leverde veel reacties op.

Onlangs vertrok Dwight, samen met Ella, Thirza en Joey naar Suriname. Het viertal zette voet op de grond waar vroeger de plantage stond. Een spannende en beladen expeditie, want wat is er nog over van plantage ’t Vertrouwen en vinden de vier reizigers wat ze zoeken?

'Verloren zoon'

In de tweede aflevering van Geboeid – terug naar de plantage zetten de vier expeditiegenoten hun zoektocht naar hun Surinaamse roots voort. De Surinaamse slavenregisters zijn sinds kort toegankelijk, waardoor Dwight steeds meer ontdekt over zijn familie.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Geboeid terug naar de plantage Ella
Ook Ella onderzoekt in 'Geboeid - terug naar de plantage' haar familieverleden in Suriname.

Dwight ontmoet zelfs een familielid van wiens bestaan hij niet afwist. Dit familielid ontvangt Dwight alsof hij de verloren zoon is. Daarnaast krijgt Ella een bijzondere mededeling over haar voorouders, die flinke impact heeft op het verdere verloop van de expeditie.

Geboeid - terug naar de plantage

Dwight, Ella, Thirza en Joey vervolgen in aflevering 2 van Geboeid – terug naar de plantage de zoektocht naar hun familieverleden. Wat levert onderzoek van de Surinaamse slavenregisters op? 

Woensdag 11 december, 20.25 uur, NPO 2

Beeld: Aryan Jaurequi

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons