Dit waren de meestgelezen online verhalen uit 2019

Duizenden nieuwe artikelen op Visie.eo.nl

In 2019 verschenen er een flink aantal video's, verhalen en artikelen op Visie.eo.nl. Veel van deze artikelen werden bijzonder goed gelezen. Hieronder een overzicht van de tien meestgelezen verhalen van het afgelopen jaar.

10: Bemoedigende Bijbelteksten voor als je erdoorheen zit

Dit bemoedigende artikel verscheen in januari 2019, op 'Blue Monday'.
Het artikel werd door het jaar heen erg vaak gevonden. Kun jij wel wat positiviteit gebruiken? Laat je bemoedigen door deze Bijbelteksten over vertrouwen, kracht, hoop en rust.

9: Christelijke films en series op Netflix

Veel mensen waren het afgelopen jaar op zoek naar een film of serie op NetflixVisie maakte een overzicht van films met een positieve boodschap, christelijke insteek of inspirerend verhaal.

8: Veel discussie over Nashville-verklaring

Enkele honderden protestantse voorgangers en predikanten zetten in januari 2019 hun handtekening onder de zogenoemde Nashville-verklaring. De verklaring met veertien artikelen is een Nederlandse vertaling van de Amerikaanse verklaring uit 2017. Homoseksuele relaties en 'transgenderisme' worden hierin afgewezen. Deze verklaring veroorzaakte nogal wat discussie in Nederland.

7: Ds. Arie van der Veer: 'Leven onder een bewolkte hemel'

In augustus vertelde Arie van der Veer dat het soms voelt alsof hij onder een bewolkte hemel leeft. "Ik heb nu voor de derde keer kanker. Vorig jaar werd ik getroffen door een herseninfarct. We moesten plotseling onze oudste zoon verliezen. Oud worden is een zegen, maar oud zijn valt niet altijd mee: leven onder een bewolkte hemel, terwijl je De Dag verwacht."
Dominee Arie van der Veer bemoedigde veel mensen met zijn blog.

6: 'We beseffen amper dat Matthijs nog maar heel kort bij ons zal zijn'

De sportieve Matthijs Annot heeft last van zijn been. Er volgen onderzoeken. Een paar dagen later komt de totaal onverwachte en vernietigende uitslag van de echo: agressieve botkanker. Matthijs’ moeder Susanne vertelde over de emotionele achtbaan waarin zij op dat moment terechtkomen.

5: You Say

Vorig jaar had de christelijke zangeres Lauren Daigle met haar single 'You Say' in Amerika een flinke hit te pakken. Maar ook in Nederland krijgt Lauren een steeds groter publiek. Begin juni was ‘You Say’ zelfs alarmschijf op Qmusic. Hoe is dit nummer eigenlijk ontstaan?

4: Kinga Bán en haar kinderen maken cd: 'Wij. Samen!'

Kinga Bán maakte samen met Ike (11), Liva (9) en Kene (7) een kinder-cd. Deze cd kwam uit in april. Wij. Samen! 

3: Getrouwd met een narcist: van sprookje naar nachtmerrie

In maart verscheen het verhaal van Hannah. Zij was ervan overtuigd dat God Pieter op haar pad had gebracht. Maar wat begon als een sprookje, eindigde al snel in een nachtmerrie. 

2: Bijbelse namen

Ontdek de betekenis van meer dan 300 Bijbelse namenVisie heeft de onbekende, originele en populaire namen voor je uitgezocht. Van Abraham tot Zebedeus.

1: Kinga Bán overleden

Op maandagochtend 6 mei overleed zangeres Kinga Ban op 37-jarige leeftijd. Kinga verlangde naar haar hemelse Vader. Zoals ze zelf zei: “Er wacht zoiets moois op me in de hemel. De aarde is een tijdelijke verblijfplaats en de dood is niet het einde. Mijn leven met God gaat verder.” Haar man Reinder vertelde onlangs zijn verhaal in Visie.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons