Verrassend: miljarden voor ouderenzorg in 'Haagse Lobby'

'Zelfs Rutte wist niets van die 2,1 miljard'; vrijdag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips
Haagse Lobby Miljarden voor de ouderenzorg

Zonder dat politiek Den Haag het doorheeft, wordt er 2,1 miljard geregeld voor de ouderenzorg in Nederland. Hoe kan dat? In Haagse Lobby (WNL) onderzoekt Rick Nieman de lobby van voetbaljournalist Hugo Borst en historicus Carin Gaemers. Hun succes verrast zelfs premier Mark Rutte.  

Rick Nieman onderzoekt in Haagse Lobby een van de meest succesvolle lobby's uit onze parlementaire geschiedenis. Hoe kan zo'n groot bedrag geregeld worden zonder dat politiek Den Haag hier lucht van krijgt? Het kabinet en het parlement komen er pas achter als de 2,1 miljard euro voor de ouderenzorg een voldongen feit is. Allemaal dankzij een hartstochtelijke lobby van Hugo Borst, Carin Gaemers en een slimme staatssecretaris. Andere politici wisten niet dat er zoveel geld mee gemoeid was, zelfs de premier niet.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Haagse Lobby Hugo de Jonge
Minister Hugo de Jonge reageert op de succesvolle lobby van Hugo Borst en Carin Gaemers.

Nieman wil dan ook van Hugo Borst en Carin Gaemers horen hoe ze dit hebben klaargespeeld. Ze vertellen hoe ze als buitenstaanders tot diep in de politiek wisten door te dringen. Daarnaast hoort de presentator graag van Haagse politici hoe de lobby hen zo kon verrassen.

Hoe kan de lobby van twee buitenstaanders de Haagse politiek zo verrassen?

De presentator spreekt in Haagse Lobby met minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge, oud-minister en Actiz-voorzitter Henk Kamp en parlementair journalist Frank Hendrickx. PVV-kamerlid Fleur Agema en partijleider van 50Plus Henk Krol blikken eveneens terug op het verrassende succes van Borst en Gaemers.

Haagse Lobby: Miljarden voor de ouderenzorg

Vrijdag 1 november, 22.55 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons