Uit de Liedjesbijbel: 'God is altijd groter'

Het liedje van de maand december

in Geloven

De makers van de Liedjesbijbel die in september 2019 verscheen, zetten maandelijks een nieuw liedje en een bijpassend Bijbelverhaal online. Het liedje van deze maand is: 'God is altijd groter'.

Van de makers: “Als je erop googlet, blijken vrouwen van in de 50 en zelfs in de 60 soms nog een gezonde baby te kunnen krijgen. Maar zo oud als Sara was… Je kunt je wel voorstellen dat ze moest lachen, toen de drie engelen haar kwamen dat ze een kind zo krijgen. We denken vaak dat ze het niet geloofde, maar misschien was het wel een vrolijke lach, omdat ze zo opgelucht dat het toch nog goed kwam. Dat gevoel van Sara wilden we doorgeven. Vrouwen krijgen in de Bijbel minder aandacht dan mannen, dus we vonden het belangrijk om haar aan het woord te laten. En let op: de Liedjesbijbel is divers in muzikale stijlen, dus er komt een vette rap aan het eind.”

'God is altijd groter'

Ik lach, ik lach, ik lach,
want op mijn oude dag
heeft God nog een verrassing:
ijn kindje Isaak.

Ik lach, ik lach, ik lach,
want God geeft elke dag
wat niemand ooit kan geven
en niemand ooit verwacht.

Want God is altijd groter
dan al mijn grote dromen
en al mijn grote woorden,
de grootste theorie.

Veel groter
dan al mijn grote plannen
en al mijn grote angsten,
de grootste fantasie.

Ik lach, ik lach, ik lach:
bij elke tegenslag
geeft God ook nieuwe wegen,
die ik niet had bedacht.

Ik lach, ik lach, ik lach:
zelfs in de diepste nacht
zijn er nog duizend sterren,
heeft God aan ons gedacht.

Ook al ben ik bang,
God kan alles aan.
Bedenk ik dan een plan,
God heeft het al gedaan.

Heb je soms verdriet,
God is het die je ziet.
Had je nooit gedacht,
dat jij weer lachen mag.

God is het allerallerallergrootst!

Verhaal: God laat je lachen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons