Topsolisten zetten Matthäus aan de Maas op de kaart

Nieuw paasevenement

in Mediatips

De muzikale cast voor het tv-programma Matthäus aan de Maas bestaat uit Maria Fiselier, Maarten Koningsberger, Johannette Zomer, Fabio Trümpy en Raoul Steffani. “Dit zijn stuk voor stuk geweldige solisten die het verhaal van de Matthäus Passion op integere en indringende wijze kunnen vertellen”, zegt dirigent Patrick van der Linden. “Samen met de 2.000 koorleden uit heel Nederland en het Ars Musica Orkest zal het een overweldigende uitvoering worden”.

Matthäus aan de Maas bevat alle hoogtepunten van de Matthäus Passion. Het programma duurt 90 minuten en vindt plaats in Rotterdam Ahoy. De uitzending is op Goede Vrijdag 2020 op NPO 2. Het concert waarvoor de tickets momenteel te koop zijn vindt plaats op zaterdag 21 maart. 

Bezinning en dankbaarheid

“De Matthäus Passion brengt mij in een staat van bezinning en dankbaarheid”, reageert Maria Fiselier. “Dankbaarheid voor het leven, voor de muziek, voor het moment. Ik zong mijn eerste uitvoering in 2014, samen met mijn vader Frans Fiselier. Ik vind het een geweldige eer om dit werk opnieuw te mogen uitvoeren en dit keer op zo’n grote schaal. Met zulke fantastische musici en dan ook nog eens met een koor van 2.000 mensen! Mijn hoop is dat we het publiek datzelfde magische gevoel kunnen geven wat ik die eerste keer ervaren heb.”

Bijzondere ervaring

Dirigent Patrick van der Linden vervolgt: “Het talent van deze solisten zit hem niet alleen in hun muzikale kunsten, maar ook in de wijze waarop zij het verhaal en de muziekbeleving bij de luisteraar en kijker brengen. Dat doen ze op een manier die puur en recht uit het hart is. Voor de koorleden zal het een ervaring zijn om met hen samen te werken. Zij zullen leren en het niveau zal erdoor omhooggaan. Ook dat is een bijzondere ervaring.”

Het evangelie dichtbij

Waarom kiest de EO eigenlijk voor een vertolking van de Matthäus Passion in een nieuw tv-format? EO-directeur Arjan Lock legt uit: “Het is onze missie om het evangelie dichtbij te brengen. En met Pasen doen we dat met extra enthousiasme. Het voelt als een eer om daarvoor het klassieke meesterwerk van Bach op een nieuwe manier voor het voetlicht te brengen. Het grote koor met zangers en zangeressen uit de hele samenleving laat zien dat de Matthäus Passion voor iedereen is. Voor veel mensen zal het een eerste kennismaking zijn met dit bijzondere werk.”

Tickets

Onlangs startte de verkoop van tickets voor een plek in het koor. Het 2.000 leden tellende koor bestaat uit amateur-zangers uit het hele land. De aanmeldingen daarvoor zijn in volle gang en er zijn nog tickets beschikbaar. Inmiddels zijn ook de tickets voor het concert te bestellen. Zowel koortickets als concerttickets zijn te bestellen via eo.nl/matthausaandemaas. Koorleden repeteren tijdens de landelijke oefendag op zaterdag 7 maart. De opnames zijn op zaterdag 21 maart. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons