Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands

Opvolger van Stefan Paas

in Christelijk Nieuws
Samuel Lee

De nieuwe Theoloog des Vaderlands is Samuel Lee. Hij volgt Stefan Paas op die het afgelopen jaar deze eretitel droeg. Het is de eerste keer dat een theoloog met een migratieachtergrond deze rol vervult.

Samuel Lee is verbonden aan de Vrije Universiteit en directeur van Center for Theology of Migration aan de Faculteit Religie en Theologie in opdracht van SKIN (Samen Kerk in Nederland). Hij is ook oprichter van de Foundation Academy of Amsterdam, die migranten een kans geeft om onderwijs op academisch niveau te volgen. 

Sinds 1994 is hij voorganger van de Jesus Christ Foundation Church in Amsterdam Zuid-Oost, waar veel migranten komen. Zelf kwam Samuel als tiener vanuit het Midden-Oosten naar Nederland. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit en deed onderzoek naar het christendom in Japan. 

Veelbelovend

De nieuwe Theoloog des Vaderlands werd dit jaar intern aangewezen door de organisaties die de Nacht van de Theologie organiseren. Juryvoorzitter Tom Mikkers: “Samuel Lee geeft een gezicht aan een onderbelichte kant van de theologie in Nederland: de theologie van de migrantenkerken, die ervoor zorgen dat het christendom in Nederland groeit. We zijn heel benieuwd hoe hij als ambassadeur van de theologie het gesprek met iedereen aangaat. De grote inspiratiebron van Samuel Lee is Martin Luther King, dat vinden we veelbelovend.”

Het is de negende keer dat een theoloog naar voren wordt geschoven om een jaar lang ambassadeur te zijn van de theologie in Nederland. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons