Pionierskerken Utrecht vieren dankdag tussen het vee

‘Voor kinderen is het soms een verrassing dat melk uit een koe komt’

Dankdag boerderij

Vier pionierskerken in Utrecht vieren vandaag dankdag op een boerderij. Zo hopen ze mensen bewust te maken van de herkomst van voedsel. “Zeker voor kinderen is het soms een verrassing dat melk uit een koe komt,” zegt Henk IJmker, ouderling van de pioniersgemeente Huis van Vrede en leider van de dienst.

Het idee voor deze dankdagdienst ontstond nadat een lid van de buurtkerk Overvecht geprobeerd had een vergadering in te plannen met verschillende boeren. Toen een van de boeren aangaf niet te kunnen in verband met dankdag, ontstond het idee om op dankdag aandacht te besteden aan het boerenbestaan. Zeker nu de boeren in zwaar weer verkeren, is het volgens IJmker belangrijk dat mensen meer over het leven op de boerderij te weten komen.        

Goed rentmeesterschap

De dienst in de jongveestal begint met een gezamenlijke maaltijd, waarna er avondmaal gevierd wordt en de gemeente liederen zingt. De boer zal aan het einde van de dienst vertellen over zijn manier van boeren en hoe hij hierin een goed rentmeester wil zijn. “Iedereen is van harte welkom!” laat IJmker weten.

Dankdag op de boerderij

Behalve buurtkerk Overvecht en Huis van Vrede, zijn de Living Tree Overvecht en De Haven betrokken bij van de dienst. De inloop is vanaf 18.00 uur en de dienst is rond 20.30 uur afgelopen. Het adres van de boerderij is Hogebrug 29 in Oudewater.

Beeld: Shutterstock

Geschreven door:

Elsina Neutel

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons