Marleen Stelling presenteert nieuw seizoen 'Café Lazarus'

'Werken aan betere wereld'; iedere zondag, 23.40 uur, NPO 2

in Mediatips
Café Lazarus

Marleen Stelling gaat in Café Lazarus (EO) in gesprek met geëngageerde twintigers en dertigers die één ding met elkaar gemeen hebben: ze werken aan een betere wereld. Tussen de gesprekken door is er sfeervolle muziek te horen. Acteur en theatermaker Bright Richards staat achter de bar, om drankjes te schenken en zijn verhalen te delen.

“Dit jaar ben ik moeder geworden en dat heeft echt opnieuw mijn ogen geopend. Wat heeft de wereld je nodig en wat kun je veel betekenen als mens," zegt presentator Marleen Stelling. "In Café Lazarus ontmoet ik generatiegenoten die dat op hun manier doen. Zo spreek ik dit seizoen met advocaat en politicus Don Ceder die opkomt voor daklozen in Amsterdam. 'Laat je raken door de nood van een ander,' zegt hij." 

(Tekst loopt door onder de video.) 

"Esther Weissman is Joods en vertelt mij over haar passie om iedereen van eten, traditie en liefde te laten genieten bij haar aan tafel." In de laatste aflevering krijgt ondernemer Lydia van Maurik een warm welkom in het café om te praten over haar keuze om een pleegkind in huis te nemen: "Je hoeft er maar twee dingen voor te kunnen", zegt Lydia. "Liefhebben en rouwen”.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Café Lazarus Marleen Stelling
Bright Richards staat achter de bar in 'Café Lazarus'.

Marleen 'runt' het café samen met acteur en theatermaker Bright Richards, die achter de bar staat. In de eerste aflevering van Café Lazarus ontvangen ze cabaretière en NRC-journalist Anouk Kragtwijk, die zich van jongs af aan inzet voor dierenrechten. 

Engel

Net als de andere gasten neemt Anouk iemand mee die voor haar van speciale betekenis is. Wie is haar 'engel'? Tussen de gesprekken door is er sfeervolle muziek te horen. Dit seizoen treden onder anderen Karsu, Tim Knol, Ellen ten Damme en Lucretia in het programma op. 

Café Lazarus: Anouk Kragtwijk

Marleen Stelling (29) ontvangt in Café Lazarus generatiegenoten die zich inzetten voor een betere wereld. Hun krachtige en kwetsbare verhalen zetten op de late zondagavond aan tot denken. In de eerste aflevering is cabaretière en NRC-journalist Anouk Kragtwijk te gast. 

Vanaf 1 december, iedere zondag, 23.40 uur, NPO 1 2

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Kijk 'Café Lazarus' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons