Lied 'Jezus Overwinnaar' op 4 in de album top 100 op iTunes

'De tekst heeft iets profetisch'

Het lied 'Jezus Overwinnaar' is erg populair en wordt inmiddels in heel veel kerken gezongen. Deze week stond het lied zelfs op nummer 4 in de album top 100 van iTunes. De tekst en melodie van dit nummer kwamen op een heel bijzondere manier tot stand.

Eline Bakker schreef het lied samen met Reyer en Kees Kraayenoord. Joram Kaat van BEAM sprak met Eline. "Het lied ontstond spontaan tijdens de aanbidding," vertelt Eline. "Maar ik wist niet goed hoe ik verder moest met de tekst en de muziek. Ik bad of God deuren wilde openen en de juiste mensen op mijn pad wilde brengen." Haar gebed werd verhoord. Bekijk hieronder het verhaal van Eline.

Zo ontstond het lied 'Jezus Overwinnaar'

"De tekst van het lied Jezus Overwinnaar heeft iets profetisch," vertelt Kees Kraayenoord. "De kerk staat enorm onder druk, kerken lopen leeg. En dan geeft God juist nu aan Zijn kerk een nieuw lied: 'Waar Ik verschijn, wordt alles nieuw.' Dat de kerk, gehavend en gebutst, mag opstaan en zingen: Jezus Overwinnaar!"

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons