Jilles leidt een week het leven van Asif in 'Proef Eenzaamheid'

Eenzame Amsterdammer in slotaflevering; woensdag, 22.20 uur, NPO 1

in Mediatips
Proef Eenzaamheid

In Amsterdam ontmoeten we Asif (30), die een paar jaar geleden uit Pakistan vluchtte. Hij leidt een eenzaam bestaan in de hoofdstad. Jilles (32), die juist een druk sociaal leven heeft, ervaart in Proef Eenzaamheid (EO) hoe Asif zich voelt. Presentator Bert van Leeuwen spreekt met beide mannen. 

Asif (30) komt uit Beloetsjistan, de grootste provincie van Pakistan. Maar toen het daar een paar jaar geleden niet meer veilig was, vluchtte hij naar Nederland. Hier woonde hij eerst in verschillende asielzoekerscentra, waar hij zich erg eenzaam voelde. Niemand kon hem verstaan. Niemand verstond hem, want niemand kwam ook uit Beloetsjistan. Hij kon bij niemand terecht met zijn gevoel. Na zijn verhuizing naar Amsterdam voelt hij zich nog steeds eenzaam. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

Ook Jilles (32) woont in Amsterdam, maar hij is bijna nooit alleen. Hij heeft juist veel vrienden, gaat graag uit eten of naar de bioscoop en werkt als theaterdocent voor basisschoolleerlingen. Jills gaat in Proef Eenzaamheid ervaren wat Asif voelt. Daarom brengt hij zeven dagen door in een willekeurig huis in Nederland, waar hij niet over telefoon of internet kan beschikken.

Jilles zal ervaren hoe eenzaam Asif zich voelt, in een huis zonder telefoon of internet

Alleen wanneer Jilles hiervoor opdracht krijgt, mag hij het huis verlaten. Tijdens het experiment zal hij worden afgezonderd van familie en vrienden, om beter te begrijpen hoe het is om je eenzaam te voelen. Aan het eind van de uitzending ontmoet hij de eenzame Asif. Maar zal het Jilles lukken om een week in afzondering te leven? 

Proef Eenzaamheid: Asif en Jilles

Woensdag 27 november, 22.20 uur, NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons