Jesse Brandsen belt aan in 'Tel je zegeningen': 'Waar is Nederland dankbaar voor?'

Debuut EO-presentator; maandag t/m donderdag, 18.20 uur, NPO 2

in Mediatips
Tel je zegeningen Jesse Brandtsen

In het nieuwe live-programma Tel je zegeningen wil EO-presentator Jesse Brandsen achterhalen waar Nederland dankbaar voor is. Tijdens zijn zoektocht belt hij bij mensen aan en vraagt ze naar hun zegeningen. Wat geloven de inwoners van ons land die de deur voor hem opendoen? 

Zijn er dingen om dagelijks dankbaar voor te zijn? Wat betekent het woord dankbaarheid precies en wie of wat wordt er dan bedankt? Van maandag tot en met donderdag valt Jesse Brandsen in Tel je zegeningen ergens in Nederland een huis binnen en vraagt naar de zegeningen van de dag.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Tel je zegeningen
Jesse komt onverwacht op bezoek. Waar zijn de bewoners van dit huis dankbaar voor?

"Al die huishoudens achter de miljoenen voordeuren in Nederland hebben elk hun eigen gewoontes en dingen waar zij dankbaar voor zijn," zegt de presentator, voor wie Tel je zegeningen zijn debuut is. "Ik heb heel veel zin om deze pareltjes van verhalen te achterhalen en de kijker hierin mee te nemen." 

Tel je zegeningen

Met dit nieuwe programma wil de EO laten zien dat er, ondanks dat er veel is waar mensen zich zorgen over kunnen maken, er ook altijd iets is om dankbaar voor te zijn. De EO wil het gesprek rondom dit thema op gang brengen. 

Vanaf 18 november, maandag t/m donderdag, 18.20 uur, NPO 2

Beeld: EO/Danny Grootveld

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons