Dirigent en organist Wim Magré (57) overleden

Stadsorganist van Elburg

Wim Magré overleden

Organist en dirigent Wim Magré is zondag 10 november op 57-jarige leeftijd overleden, meldt Orgelnieuws. Magré was stadsorganist van Elburg en dirigent van diverse koren, waaronder Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor. Daarnaast werkte hij vele malen mee als dirigent, organist of pianist aan het programma Nederland Zingt.

In februari dit jaar werd bij hem een hersentumor geconstateerd. Kort daarna werd Wim getroffen door een hersenbloeding. 

Conservatorium

Magré kreeg zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool te Elburg. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het conservatorium te Zwolle waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooij. In 1989 studeerde hij hier met goed gevolg af. Als organist was hij verbonden aan de gereformeerde kerk te Doornspijk, de hervormde gemeente te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (in de Engels hervormde kerk aan het Begijnhof) te Amsterdam.
 

Magré en Magré

Magré & Magré

Magré was dirigent van verschillende koren op de Veluwe, onder andere van het Elburgs Mannenkoor O.B.K., gemengde koren in Oldebroek, Doornspijk en Ermelo en kinderkoren in Oostendorp, Doornspijk en op Urk. Hij maakte orgel-cd's op diverse Nederlandse orgels, in onder andere Elburg, Kampen, Bolsward, Den Haag en Apeldoorn. Verder werkte hij mee aan tweetal orgel-dvd's in de Bovenkerk te Kampen. Ook maakte Magré een zestal tournees naar de VS en Canada. Daarnaast heeft hij met zijn zoon Wilbert Magré een aantal cd's uitgebracht onder de naam "Magré & Magré". Daarnaast organiseerden zij samen talloze concerten.

Op de rouwkaart staat de tekst van Psalm 56 : 6 (berijmd)

Gij hebt mijn ziel beveiligd voor den dood;
Gij richt mijn voet, dat hij zich nimmer stoot';
Gij zijt voor mij een schild in allen nood;
Gij hebt mijn smart verdreven;
Uw dierb're gunst is m' altoos bijgebleven;
'k Zal, voor Gods oog, naar Zijn bevelen leven;
Zo word' door mij Zijn naam altoos verheven;
Zo word' Zijn lof vergroot

Uitvaart

De uitvaart van Magré is aanstaande zaterdag in de Grote of St. Nicolaaskerk in Elburg. Van 12:00 tot 13.15 uur is er gelegenheid tot condoleren, om 13.30 uur begint de dienst. Magré wordt aansluitend begraven op de begraafplaats aan de Oostelijke Rondweg in Elburg.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons