Dienders: agenten in opleiding in hun turbulente eerste jaar

Nieuwe tv-reeks: iedere donderdag, 21.45 uur, NPO 3

in Mediatips
Dienders Agenten in opleiding

Wat doet het met je als je voor het eerst een bekeuring schrijft, uitgescholden wordt en het effect van pepperspray moet ervaren? In de nieuwe reportageserie Dienders (BNNVARA) ziet de kijker we hoe agenten in opleiding hun eerste jaar aan de politieacademie doorkomen.

In deze turbulente periode worden de jonge agenten geconfronteerd met de harde Rotterdamse maatschappij, maar vooral met zichzelf. Ze zitten tijdens hun opleiding niet alleen in de schoolbanken. Ze moeten ook meteen de straat op, want juist daar kunnen ze laten zien wat ze in de praktijk waard zijn.

(Tekst loopt door onder de video.)

In Dienders volgen de filmmakers deze agenten in opleiding dicht op de huid, ook in hun dagelijks leven. Agenten Bart, Bjorn, Harun, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo komen te werken in het beruchte stadsdeel Zuid, waar armoede, huiselijk geweld en agressie aan de orde van de dag zijn. De reportageserie volgt hen als voor de eerste keer iemand preventief fouilleren.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Dienders agenten in opleiding
Agenten in opleiding krijgen hun eerste schietles.

Maar een zoektocht naar de moeder van een hopeloos verdwaalde kleuter behoort eveneens tot hun werkzaamheden. Tijdens het eerste jaar van de opleiding moeten de jonge dienders ook de onvermijdelijke confrontatie met zichzelf aangaan. Bij de één speelt een jeugdtrauma op, terwijl het bij de ander de vraag is of hij zijn foute vrienden kan loslaten.

Dienders: agenten in opleiding

In de nieuwe reportageserie Dienders zien we hoe een groep jonge agenten hun eerste jaar aan de politieacademie doorkomt. Bart, Bjorn, Harun, Louanne, Michiel, Nanouk, Sammuel en Viggo zitten niet alleen in de schoolbanken, maar moeten al snel op straat laten zien wat ze waard zijn in het beruchte Rotterdamse stadsdeel Zuid. 

Vanaf 14 november, iedere donderdag, 21.45 uur, NPO 3

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons