Artiesten Kerstfeest in de Stad zijn bekend

Tv-opnames op zondag 8 december in Maassluis

in Mediatips
Kerstfeest in de stad logo

De EO viert Eerste Kerstdag dit jaar samen met Jamai, OG3NE, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes. De artiesten brengen een mix van bekende kerstliederen en hartverwarmende popnummers ten gehore.

Door sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen besteedt Kerstfeest in de Stad aandacht aan de geboorte van Jezus en het thema #jebentnietalleen. Het evenement vindt plaats op 8 december in Maassluis. De uitzending is te zien op 25 december om 20.20 uur op NPO 1.

“Ik ben ontzettend blij met deze mooie, gevarieerde line-up,” zegt Kerstfeest in de Stad-presentator Bert van Leeuwen. “Het zijn stuk voor stuk steengoede artiesten, die de bezoekers en kijkers gaan verrassen met prachtige harmonieën en aanstekelijke optredens. Er is ruimte voor een lach en een traan; voor kippenvel én voor ouderwets meezingen met kerstklassiekers.”

Ontmoeting

De Eric van Tijn-band zorgt samen met OG3NE, Jamai, Samantha Steenwijk en Wolter Kroes voor de muzikale invulling. Daarnaast vertellen de artiesten over hun ontmoeting met een cliënt van het Leger des Heils. Zo trekt Wolter Kroes een dag op met de 31-jarige Melanie, die na een dakloze periode weer grip heeft op haar leven en als barista aan het werk is.

Lichtjestocht

Tijdens het evenement vindt ook een lichtjestocht plaats, waarbij inwoners van Maassluis én daarbuiten letterlijk licht door de stad verspreiden. De tocht verbindt mensen van alle leeftijden en met diverse achtergronden rond hetzelfde doel: samen tegen eenzaamheid. Ook burgemeester Edo Haan loopt mee. Aanmelden voor de Lichtjestocht kan via de website van Ervaar Maassluis.

Kerst en eenzaamheid

De EO vraagt ook dit jaar aandacht voor eenzaamheid, met als rode draad het thema #jebentnietalleen. “Dit thema blijft urgent,” zegt Van Leeuwen. “Terwijl de kerstdagen voor veel Nederlanders in het teken staan van samenzijn met familie en vrienden, heeft niet iedereen geliefden om zich heen. Juist op die momenten is eenzaamheid extra schrijnend.”

Kerstfeest in de Stad

8 december live in Maassluis
25 december de uitzending om 20.20 uur op NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons