Arnold Huijgen: 'Als kind wilde ik mijn buurmeisje bekeren'

Hoogleraar theologie te gast in 'Andries'; zondag, 0.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Andries Arnold Huijgen

Arnold Huijgen wilde altijd al dominee worden, vertelt hij zondag in het interviewprogramma Andries (EO). Maar toen hij als klein jongetje probeerde om zijn buurmeisje te bekeren, mislukte dat. Presentator Andries Knevel gaat met de theoloog in gesprek. 

Huijgen, inmiddels hoogleraar in de theologie, zit zondagavond aan tafel bij Andries Knevel. De professor is gefascineerd door kleine gemeenten in Frankrijk. Hij komt graag in dit land, ook omdat je er lekker kunt fietsen. De vraag of we de Bijbel wel goed lezen, houdt hem vaak bezig. Hij schreef er het boek Lezen en laten lezen over.

Andries: Arnold Huijgen

In zijn interviewprogramma Andries ontvangt Andries Knevel mensen die getuigen van hun geloof in Christus. “Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt de presentator. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.” Deze zondagavond is hoogleraar theologie Arnold Huijgen te gast. 

Zondag 24 november, 0.25 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons