Ans Markus in 'Adieu God?': 'Er zit bij mij een bodempje geloof'

Atelier kunstenares vol Jezusbeelden; zondag, 23.45 uur, NPO 2

in Mediatips
Adieu God? Ans Markus

Ans Markus voelt zich verbonden met Jezus, maar kan dit nog geen handen en voeten geven. In het interviewprogramma Adieu God? (EO) zoekt presentator Tijs van den Brink de kunstenares op in haar atelier. 

Overal in het atelier van Ans Markus hangen en staan beelden van Jezus aan het kruis. Gekocht, gevonden of zelf gemaakt. Die laatste pik je er zo tussenuit als je haar werk kent: Christus, gewikkeld in windsels. De windsels waarmee de kunstenares zo bekend is geworden. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

De kunstenares vertelt in Adieu God? dat ze zich verbonden voelt met Jezus. Ook al waren haar ouders nauwelijks gelovig, Markus ging als kind wel naar de zondagsschool. Vol enthousiasme, want ze wilde alles weten van de verhalen uit de Bijbel. De belangstelling voor religie bleef haar hele leven. "Er zit bij mij een klein bodempje geloof," zegt ze tegen Tijs. "Maar ik kan het nog geen handen en voeten geven."

Adieu God?: Ans Markus

Tijs van den Brink gaat in Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God? Vanavond ontmoet Tijs kunstenares Ans Markus. 

Zondag 10 november, 23.45 uur, NPO 2

Kijk 'Adieu God?' hier terug

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons