Annemarthe Westerbeek: 'Als kind al gevoelig voor onrecht'

Coördinator Micha Nederland in 'Andries; 00.20 uur, NPO 2

in Mediatips
Andries Annemarthe Westerbeek

Als kind was Annemarthe Westerbeek al gevoelig voor onrecht, en dat is nooit meer verdwenen. In het interviewprogramma Andries (EO) vertelt ze aan Andries Knevel waarom ze zich inzet voor mensen aan de onderkant van de samenleving, ver weg en dichtbij. 

Inmiddels is Annemarte Westerbeek coördinator van het netwerk van Micha Nederland. Duurzaamheid en gerechtigheid staan centraal in haar werk. Aan tafel bij Andries Knevel blijkt dat ze sinds kort in haar werk meer aandacht voor dieren heeft, want zorg voor de schepping vindt ze een voluit Bijbels thema. 

Andries: Annemarthe Westerbeek

In zijn interviewprogramma Andries ontvangt Andries Knevel mensen die getuigen van hun geloof in Christus. “Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt de presentator. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.” Deze zondagavond is Annemarthe Westerbeek van Micha Nederland te gast. 

Zondag 17 november, 0.20 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons