Wilbert van de Kamp bestrijdt eenzaamheid met 'Omapost'

Oprichter te gast in 'De Nachtzoen', dinsdag, 0.05 uur, NPO 2

in Mediatips
Omapost

Wilbert van de Kamp kwam op het idee om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden met een app. In het EO-programma De Nachtzoen vertelt hij aan presentator Marleen Stelling hoe 'Omapost' ontstond. 

Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam, maar veel jonge mensen zijn te druk om aan hun grootouders te denken. Door kaartjes met een foto en een persoonlijke tekst naar zijn oma te sturen, leerde Wilbert van de Kamp zijn oma kennen. Zo ontstond het idee om een app te ontwikkelen. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Omapost
Presentator Marleen Stelling

Via Omapost kunnen mensen postkaarten sturen naar opa’s en oma’s. Heb je geen opa of oma? Dan koppelt de app je aan een willekeurige eenzame oudere. Vannacht vertelt Wilbert in De Nachtzoen aan Marleen Stelling waar hij de inspiratie voor dit mooie initiatief vandaan haalt.

'De Nachtzoen': Wilbert van de Kamp over 'Omapost'

Op de late avond ontmoet Marleen Stelling in De Nachtzoen een charismatisch, gloedvol persoon, die een troostrijke gedachte deelt met het Nederlandse volk. Soms laten grootste wereldproblemen zich in het het alledaagse leven oplossen met praktische tips. Zo bedacht Wilbert van de Kamp Omapost, een app om postkaartjes naar onverkozen eenzame opa's en oma's te sturen. Vanavond krijgt Nederland een nachtzoen van deze idealist.

Dinsdag 29 oktober, 0.05 uur, NPO 2

Bekijk het interview met Wilbert online

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons