Typisch Land van Hulst: 'We voelen ons vooral anders'

'Inwoners uniek en trots'; maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Typisch Land van Hulst

De inwoners van Hulst in Zeeuws-Vlaanderen voelen zich zeker niet Belgisch, ook niet Nederlands en eigenlijk ook niet echt Zeeuws. De mensen die we in Typisch Land van Hulst (EO) ontmoeten, voelen zich vooral anders. Dat maakt ze uniek en daar zijn ze dan ook trots op. 

Voordat je het weet kun je hier België inrijden, maar we zijn de komende weken te gast in Hulst, aan de Nederlandse kant van de grens. In de 'meest Vlaamse stad van Nederland' leren we markante inwoners kennen, zoals kroegbaas Peter. In de eerste aflevering van Typisch Land van Hulst beweegt hij hemel en aarde om zijn buitenlandse hulp Fermin aan verblijfspapieren te helpen.

(Tekst loopt door onder de video.) 

Ismael gooit zijn bloemenzaak in de uitverkoop om zijn droom waar te maken. Hij wil dé positiviteitsgoeroe van Zeeuws-Vlaanderen worden. Schillemans, de kleinste kruidenier van het Land van Hulst, blijft strijdbaar in de Zeeuwse supermarktoorlog.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Typisch Land van Hulst
Kruidenier Schillemans uit Hulst geeft de strijd niet op.

In de volgende aflevering is meneer Van der Walle wanhopig op zoek naar een bijzondere Zeeuwse ansichtkaart. Kroegbaas Peter onthult de culinaire geheimen van Zeeland aan zijn buitenlandse keukenhulp. Marcella en Piet zijn in de ban van de verkoop van het huis naast hen. Zullen ze opnieuw Belgen als buren krijgen?

Typisch Land van Hulst

In de EO-serie Typisch Land van Hulst zijn we drie weken te gast in het vestingstadje Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. De inwoners van de 'meest Vlaamse stad van Nederland' voelen zich vooral anders. We maken in deze serie kennis met een aantal markante Hulstenaren. 

Vanaf 21 oktober, maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons