Tijs in NieuwLicht: 'Waarom raken zoveel jongeren dakloos?'

Maandag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips
NieuwLicht

In Nederland is het aantal dak- en thuisloze jongeren in de afgelopen drie jaar verdrievoudigd. In het EO-programma NieuwLicht gaat presentator Tijs van den Brink op zoek naar de oorzaken van dit probleem. Waarom vallen er in ons land zoveel jongeren buiten de boot? 

Blijkbaar zijn jongeren kwetsbaar in onze maatschappij. Wat gaat er mis? De cijfers laten duidelijk zien dat het aantal dak- en thuisloze jongeren in Nederland snel toeneemt. Tijs van den Brink gaat op pad om met betrokkenen te spreken. Hij ontmoet in de uitzending jongeren die plotseling op straat kwamen te staan.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

NieuwLicht
Waarom stijgt het aantal dakloze jongeren zo snel in Nederland? Tijs van den Brink gaat op onderzoek uit.

Ook gaat de presentator vanavond in gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijs wil van de ChristenUnie-politicus weten wat de oorzaken zijn. Hoe kunnen deze jongeren alsnog de juiste hulp krijgen?

Praat via Facebook mee in 'NieuwLicht'

NieuwLicht is een interactief opinieplatform. Een community op Facebook buigt zich over de actualiteit; de inbreng die zij geeft, vormt de basis voor het tv-programma. Hierin bespreekt presentator Tijs van den Brink iedere maandagavond thema’s die spelen in de samenleving en die leven op het opinieplatform.

Iedere maandag, 22.55 uur, NPO 2

Beeld: Ruben Timman 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons