Prins Harry en Meghan op reis door Afrika in nieuwe documentaire

Maandag 21 oktober, 21.30 uur, RTL 4

in Mediatips
Prins Harry en Meghan

In de nieuwe documentaire ‘Harry & Meghan: hun Afrikaanse Reis’ worden de Britse prins Harry, zijn vrouw Meghan en hun zoontje Archie gevolgd tijdens hun bezoek aan Zuid-Afrika, vorige maand. De Britse journalist Tom Bradby, die al twee keer eerder een documentaire maakte met de prins in Afrika, volgde het gezin op de voet.

Prins Harry en Meghan vertellen openhartig over hoe zij als jong gezin omgaan met alle media-aandacht, de zaken waarover zij zich zorgen maken en hoe ze hun publieke taken en gezinsleven in evenwicht houden. De documentaire is vanavond te zien bij RTL 4. Dit is minder dan 24 uur na de tv-première in het Verenigd Koninkrijk (bij ITV).

Meghan heeft het zwaar

In beelden die ITV voorafgaand aan de uitzending al vrijgaf, geeft Meghan toe het zwaar te hebben met haar leven in de spotlights. Het leven van de hertogin van Sussex is in korte tijd drastisch veranderd. De voormalig actrice heeft een nieuwe baan, woont in een nieuw land, is getrouwd met prins Harry en heeft een baby. "Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat," vertelt ze in het gesprek, waarin ze enkele keren emotioneel wordt. Ook bekent ze dat haar vrienden haar gewaarschuwd hebben om niet met prins Harry te trouwen. “Toen ik mijn echtgenoot pas leerde kennen, waren mijn Amerikaanse vrienden gelukkig omdat ik gelukkig was. Terwijl mijn Britse vrienden mij waarschuwden: ‘Ik ben er zeker van dat Harry geweldig is, maar doe het niet. De Britse tabloids zullen je leven verwoesten.’” Meghan was “heel naïef.” “Ik ben een Amerikaanse en daar hebben we zulke tabloids niet. Ik snapte het toen niet."

Ruzie prins Harry en broer William

Interviewer Tom Bradby vraagt prins Harry wat er waar is van geruchten over een ruzie tussen hem en zijn broer, prins WiIlliam. "Door de druk die komt kijken bij deze rol, bij deze baan, deze familie, gebeuren er vanzelfsprekend dingen. Maar we zijn broers, en we zullen altijd broers blijven," antwoordt Harry daarop. "We bevinden ons op dit moment zeker op verschillende paden. Maar ik zal er altijd voor hem zijn en ik weet dat hij er altijd voor mij zal zijn."

Uniek

Speciaal voor de Nederlandse versie van de documentaire spreekt Loretta Schrijver de voice-over in. “Het is uniek dat ITV deze documentaire over het leven en werk van het prinselijk paar van zo dichtbij mocht maken,” zegt Loretta. “Extra bijzonder is het dat deze documentaire binnen een dag al bij RTL 4 wordt uitgezonden. Ik kan de voice-over daarom pas maandagmiddag inspreken en ik verheug me daar zeer op!”

‘Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis’

Maandag 21 oktober, 21.30 uur, RTL 4

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons