Peter Faber in 'De Kist': 'Je moet zelf zin geven aan het leven'

Zondag, 23.45 uur, NPO 2

in Mediatips
De Kist Peter Faber

"Ik hou van je." Dat is de belangrijkste boodschap van Peter Faber aan jongeren in de gevangenis, die hij helpt om aan zichzelf te werken. Het zijn woorden die hij zelf als kind nooit heeft gehoord, vertelt hij in De Kist (EO). Kefah Allush gaat zondagavond bij de acteur langs voor een goed gesprek.

Peter Faber groeide op in Amsterdam-Noord, in een gezin waar geweld volop aanwezig was. Van een aai over zijn bol of andere vormen van liefde kan hij zich weinig meer herinneren. In De Kist vertelt Faber dat hij rond het overlijden van zijn ouders dan ook weinig verdriet heeft ervaren.

(Tekst loopt door onder de video.) 

Pas de laatste tijd kan Faber meer begrip opbrengen voor de keuzes die zijn ouders hebben gemaakt. Over de zin van het leven heeft hij een duidelijke mening: "Die moet je er zelf aan geven," vindt de acteur. "Het leven is hard, gemeen en onvoorspelbaar. Maar het is het mooiste dat er is."

De Kist: Peter Faber

Iedere zondagavond gaat Kefah Allush langs bij een bekende Nederlander voor een goed gesprek over leven en dood. Deze keer ontmoet hij in De Kist acteur Peter Faber. 

Zondag 13 oktober, 23.45 uur, NPO 2

'De Kist' terugkijken

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons