Nieuwe kerstcampagne Kerst voor jou!

‘Maak iedereen warm voor Kerst’

in Geloven
Kerst voor jou flipboek Ark Mission kerk Jezus

De organisaties Jesus.net, NEEMA-Vuurbaak en Ark Mission lanceren de nieuwe landelijke campagne Kerst voor jou! Doel van de campagne is om kerken missionair te ondersteunen tijdens Kerst. Jolanda Kromhout: “Met Kerst voor jou! willen we kerken een toolbox bieden met alle ingrediënten voor een toegankelijk kerstevent.”

Jolanda Kromhout, algemeen manager van Ark Mission, vertelt over de missie achter de campagne: “God heeft ons met Kerst het mooiste cadeau gegeven: Hij gaf Jezus. Hoe gaaf is het als wij dit nieuws doorvertellen aan mensen die niet weten dat dit ook voor hen een cadeau is? Op elk ander moment van het jaar is het lastig om over het geloof te praten, maar met Kerst is er openheid. Mensen zoeken elkaar op, en veel mensen die normaal nooit naar de kerk gaan, bezoeken juist nu een dienst en denken dan na over de zin van het leven. Op die momenten willen wij het kerstevangelie graag aan iedereen vertellen.” 

Toolbox

“Met Kerst voor jou! geven we kerken een handvat om dit te doen,” vervolgt Jolanda. “Online kan de toolbox gratis gedownload worden. Met de ingrediënten die we daarin aanbieden, willen we kerken stimuleren in hun eigen omgeving een kerstevent op maat te organiseren voor mensen die nooit in de kerk komen. De inhoud is eigentijds, met een draaiboek, liedsuggesties en video’s. Kerken krijgen ook de kans om samen een event te organiseren in hun stad of dorp.” 

'Mensen zijn best benieuwd naar waar Kerst echt over gaat'

Uitnodigen

De kerstcampagne is er bovendien op gericht gemeenteleden te activeren om mensen uit hun omgeving uit te nodigen. Het flipboekje Jezus geboren is speciaal daarvoor ontwikkeld. In het boekje wordt het verhaal van Jezus’ geboorte verteld door middel van zandkunst. Dit product kan door kerken en individuen worden ingezet om mensen uit te nodigen voor het kerstfeest, ze te bedanken voor hun komst of om cadeau te doen aan buren. 

Lokale context

Directeur Jan-Willem Bosman van Jesus.net is partner van de actie. Hij is blij met het project: “Mensen zijn best benieuwd naar waar Kerst echt over gaat. Ik vind het gaaf dat we het oude kerstverhaal in een modern jasje aan mensen kunnen tonen en de kerken kunnen helpen dit te gebruiken in hun eigen gemeente. Want daar dragen we graag aan bij: het christelijk geloof relevant maken in een lokale context.”

Via Kerstvoorjou.nl kunnen kerken zich aanmelden en de materialen downloaden. Vanaf 28 oktober is het flipboekje ‘Jezus geboren’ verkrijgbaar via Gospel.nl en in de christelijke boekhandel. 

Tekst: Aliene Boele

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons