Koerden onder vuur in Syrië

Metterdaad start noodhulp

in Christelijk Nieuws

Sinds de inval van het Turkse leger in Noord-Syrië zijn de Koerden weer dagelijks in het nieuws. Ze lijken voor de zoveelste keer in de geschiedenis de speelbal te worden van alle politieke en militaire belangen in de regio.

De Koerden staan bekend als het grootste volk zonder eigen staat. Zij zijn verdeeld over Turkije, Iran, Irak, Syrië en Armenië. Ze hebben een eigen taal en cultuur, maar geen onafhankelijke staat. De Koerden zitten in de verdrukking in Syrië. Er was bij de Koerden hoop op een eigen staat in Noord-Syrië na de overwinningen op IS. Maar nadat de Verenigde Staten haar troepen plotseling terugtrokken uit het Noorden van Syrië, gaf de Turkse president Erdogan bevel buurland Syrië binnen te vallen.

Honderdduizenden Koerden hebben hun huizen verlaten en zijn Noord-Syrië ontvlucht. De meesten zijn naar de Syrische steden Raqqa en Hasaka getrokken. Maar ook vluchten velen naar buurland Irak. Er is een groot tekort aan opvang. Ontheemden worden in huizen en scholen ondergebracht.

EO Metterdaad is noodhulp voor de Koerden gestart. Help dit volk aan noodhulp: voedsel, water en onderdak. Elke euro is meer dan welkom!

Direct doneren kan hier.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons