Kerk bidt voor nabestaanden en verdachte bioscoopmoorden

'We zijn kwetsbaar'

Het nieuws dat de twee slachtoffers van de bioscoopmoord in de Groningse bioscoop Pathé uit Slochteren kwamen, is in de regio hard aangekomen. In de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Schildwolde werd afgelopen zondag stilgestaan bij het drama, meldt RTV-Noord.

Dominee Jitse Van der Wal – ook wel bekend als de 'aardbevingspastor' – zag na de dienst mensen met tranen in de ogen. "Dat gebeurt niet zo vaak na een eredienst. Groningers zijn vrij nuchter, maar in hun hart raakt het ze wel. Het doet wat met de mensen, dat merk je. Een deel van de mensen wist nog niet dat er twee mensen om het leven waren gebracht in de Pathé-bioscoop hier in Groningen. Ik heb er aan het begin van de dienst aandacht aan gegeven. Het is dubbel."

Kwetsbaar

"We zijn kwetsbaar, en dat heb ik ook benoemd," zegt Van der Wal. "Die mensen waren gewoon aan het werk in de bioscoop, aan het schoonmaken. En dan raak je je leven kwijt. Dat kan ook jou en mij overkomen. Het feit dat wij op God mogen vertrouwen wil niet zeggen dat ons niks kan overkomen. Maar het geeft wel houvast."

Verandering

Van der Wal stond in een gebed ook stil bij de verdachte. "Ik heb gebeden voor een verandering in zijn hart. Er moet recht gedaan worden, maar tegelijkertijd gun je iemand een ander leven dan het leven dat hij nu leidt."

Verdachte

Zondagochtend is een verdachte aangehouden, de 33-jarige Ergün S. Hij raakte daarbij gewond door een politiekogel en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons