Jorieke Eijlers over burn-out: 'Presteren is geen doel meer, maar middel'

Presentator 'Bij Jorieke' in 'Onderweg'; zaterdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips
Jorieke Eijlers

Op de christelijke radiozender Groot Nieuws Radio presenteert Jorieke Eijlers het programma Bij Jorieke. Dagelijks voert ze diepgaande gesprekken met haar gasten. Ze werkt hard en heeft een druk leven, totdat ze in 2015 in een identiteitscrisis en een burn-out terechtkomt. In het EO-programma Onderweg spreekt Elsbeth Gruteke met Jorieke over haar werk en leven. 

Over haar ervaringen en lessen schrijft ze in het boek Verlangen naar Vrijheid. Joriekes crisis vormt voor haar de aanleiding om haar geloof te verdiepen. In de waas aan donkere gedachten duiken steeds twee woorden op: ‘Zoek Mij’. En dat doet ze; ze maakt lange wandelingen, zoekte de stilte op, leest boeken en gaat naar het klooster.

Na tien maanden thuis zitten pakt Jorieke de draad langzaam maar zeker weer op. Door middel van coaching probeert ze haar werk en leven op een nieuwe en gezonde manier in te richten. Heel even overweegt ze zelfs te stoppen met presenteren. Toch zit ze inmiddels weer dagelijks in de studio. "Presenteren is niet meer mijn doel, maar een middel," vertelt ze aan Elsbeth Gruteke.  

Onderweg: Jorieke Eijlers

In het EO-programma Onderweg spreekt Elsbeth Gruteke met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, passie, geloof en twijfel. Deze keer is Jorieke Eijlers van Groot Nieuws Radio bij Elsbeth te gast. De presentator van Bij Jorieke vertelt hoe ze draad van haar leven weer oppakte na een burn-out.

Zaterdag 19 oktober, 22.00 uur, NPO Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons