Jessah niet meer welkom in de kerk: 'Wie kent mij nog?'

'Voortaan als vrouw door het leven'; donderdag, 22.45 uur, NPO 2

in Mediatips
Wie kent mij nog?

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid portretteert de EO eenzame mensen in de reeks Wie kent mij nog? Voor hen is deze vraag dagelijkse realiteit. Vanavond ontmoeten we de 36-jarige Jessah Groenink, die ooit Joost heette. 

In deze Week tegen Eenzaamheid vertellen mensen op de late avond in Wie kent mij nog? over hun isolement en het gevecht om daaruit de komen. In gestileerde portretten vertellen Piet Edelman, Valentina Terpstra, Gert Ruiter, Jessah Groenink en Ruud van de Kerkhof over hun leven. In de reeks maken we in acht minuten iets mee van hun eenzaamheid. 

Sinds kort is Jessah bezig met haar transitie van man naar vrouw. Volgens haar is ze niet meer welkom in de kerk waar ze altijd kwam. Ook haar familie keurt haar keuze om als vrouw door het leven te gaan af. Jessah vertelt in deze aflevering van Wie kent mij nog? dat ze zich eenzaam en buitengesloten voelt. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Wie kent mij nog? Jessah
Jessah voelt zich buitengesloten door haar kerk en familie.

Kijkers kunnen via wiekentmijnog.nl reageren op de portretten uit deze serie. Ook is daar informatie te vinden voor mensen die zelf met eenzaamheid te maken hebben óf juist iets voor een ander willen betekenen.

Jessah in 'Wie kent mij nog?'

Donderdag 3 oktober, 22.45 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons