Ingrid Plantinga in 'Andries': 'Lat niet altijd hoog leggen'

Theoloog werkt aan boek voor vrouwen; zondag, 0.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Andries Ingrid Plantinga

Hoe vertel je het verhaal van Jezus aan kinderen en tieners? Dat is een vraag die theoloog Ingrid Plantinga al lang bezighoudt. Ze schijft over het onderwerp en geeft cursussen. In Andries (EO) vertelt Plantinga, die nu werkt aan een boek voor vrouwen, over haar werk. 

Ingrid Plantinga is afgestudeerd als theoloog en wil haar kennis graag inzetten voor mensen in de praktijk van het geloven van alle dag. Daarom is ze nu een boek aan het schrijven voor vrouwen. Haar boodschap is dat de lat niet altijd hoog hoeft te liggen. Andries Knevel gaat zondagavond met haar in gesprek. 

Andries: Ingrid Plantinga

In zijn interviewprogramma Andries ontvangt Andries Knevel iedere zondagavond mensen die getuigen van hun geloof in Christus. “Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt de presentator. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.” In deze aflevering is theoloog Ingrid Plantinga te gast. 

Zondag 20 oktober, 0.15 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons