Exclusief interview 50-jarige prins Constantijn

Zondag, 22.30 uur, RTL 4

in Mediatips
prins Constantijn 50 jaar

Op het moment dat prins Constantijn zich realiseerde dat hij 'de zoon van de koningin' zou worden, was het of er een bom insloeg. “Mijn leven is over, dacht ik toen.” Dat zegt de prins in een openhartig interview dat vandaag wordt uitgezonden op RTL 4 ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag.

Ter ere van zijn vijftigste verjaardag (vrijdag 11 oktober) geeft prins Constantijn een kijkje in zijn persoonlijke leven. In de RTL Nieuws Special Constantijn, meer dan een prins is hij thuis aan de keukentafel, op het sportveld en in de supermarkt te zien. Zijn vrouw prinses Laurentien en de kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore schetsen een beeld van wat voor man en vader hij is.

‘Opvoeding is best lastig’

Het interview gaat onder meer over zijn ouders, zijn broers Willem-Alexander en Friso, zijn leven met het ene been in het Koninklijk Huis en het andere in de gewone maatschappij.
Ook praat prins Constantijn over zijn werk, wat hem opvalt in de Nederlandse samenleving, zijn gezin en hoe hij zijn kinderen opvoedt. "Dat is best lastig. Dat leer je nergens op school, maar moet je met elkaar oplossen."

Nooit eerder vertoonde beelden

Het is voor het eerst dat prins Constantijn zo veel van zichzelf laat zien. “In mijn werk is er wel eens een klein interviewtje over technologie, maar het gaat nooit over mijn privéleven of over mijn overwegingen, over hoe ik in het leven sta.”
In Constantijn, meer dan een prins zijn ook nooit eerder vertoonde beelden van zijn kindertijd te zien, afkomstig uit het privéarchief van de Oranjes.

'Constantijn, meer dan een prins'

Zondag 13 oktober, 22.30 uur, RTL 4

Beeld: RVD - Jeroen van der Meyde

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons