Eva en Emma in 'Trippers': ware 'industrie' rond vluchtelingen

'Goed en kwaad lopen door elkaar'; woensdag, 21.55 uur, NPO 3

in Mediatips
Trippers Eva Cleven

Er komen niet zoveel vluchtelingen meer Europa binnen als een aantal jaren geleden. Europa sloot een deal met Turkije, maar is daarmee het probleem opgelost? Presentatoren Eva Cleven en Emma Wortelboer gaan in de reportageserie Trippers (BNNVARA) op onderzoek uit. Ze komen tot de conclusie dat de deal grandioos is mislukt. 

De Europese landen betalen de Turkse regering voor het indammen van de vluchtelingenstroom. Eva Cleven en Emma Wortelboer wilen weten of deze vluchtelingendeal uit 2016 echt iets heeft opgelost. Ze besluiten poolshoogte te nemen in Griekenland en Turkije. Eva wil met eigen ogen wat er van de deze deal terechtkomt. Ze concludeert dat het plan grandioos is mislukt. Samen met Emma ontdekt ze dat er rond de vluchtelingencrisis een ware industrie is ontstaan.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Trippers
Presentator Emma Wortelboer

Vluchtelingencrisis in 'schimmige wereld'

Emma Wortelboer gaat in gesprek met smokkelaars en andere opportunisten die allemaal proberen een graantje mee te pikken. Of is die conclusie te cynisch en is er ook vaak sprake van oprechte hulpverlening? In deze aflevering van Trippers ontrafelen Emma en Eva een schimmige wereld waarin goed en kwaad in vele grijstinten door elkaar loopt.

'Trippers' over 'vluchtelingenindustrie'

In de reportageserie Trippers bekijken de presentatoren verhalen van over de hele wereld vanuit verschillende perspectieven. Tim Hofman en Maurice Lede, die het programma al langer presenteren, kregen dit seizoen versterking van Emma Wortelboer en Eva Cleven. Ze reizen de hele wereld over, op zoek naar spannende verhalen die ze van twee verschillende kanten belichten. Vanavond onderzoeken Emma en Eva de vluchtelingenproblematiek in Turkije en Griekenland.

Woensdag 30 oktober, 21.55 uur, NPO 3

Beeld: Annemieke van der Togt

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons