Europese aanbiddingsleiders schrijven nieuw lied: 'First Love'

'God heeft ons als eerste liefgehad'

Een groep aanbiddingsleiders en liedjesschrijvers uit verschillende delen van Europa besloten hun krachten te bundelen in een nieuw initiatief: Bonfire Music. Iedere twee maanden komen ze samen om elkaar te bemoedigen, ervaringen te delen, maar vooral om muziek te maken en nieuwe liederen te schrijven.

De singer-songwriters wonen op verschillende plekken: in Ierland, op de Faröer Eilanden en in Nederland. Miranda Tollenaar is een van de drijvende krachten achter dit initiatief. "Het idee kwam voort uit een verlangen om als liedjesschrijvers uit Europa de verbinding met elkaar te zoeken," vertelt ze. "Vaak hebben we geen idee wat er in andere landen op muziekgebied gebeurt. Ons idee is om nieuwe liedjes te schrijven die in heel Europa en daarbuiten beluisterd of gezongen kunnen worden. We hopen dat de liederen bruikbaar zijn in kerken en bijeenkomsten. Daarom bieden we ook kosteloos bladmuziek van de track en muziekvideo aan, waarvan we er iedere twee maanden één uitbrengen."

Tekst loopt door onder video

First Love - Bonfire Music

Een van de aanbiddingsleiders uit het Bonfire-team is Martin Sham. Hij komt uit Texas en werkt in Amsterdam bij Jeugd met een Opdracht. "Het lied First Love herinnert ons aan onze eerste liefde voor God," vertelt hij. "Maar het doet ons ook denken aan Wie óns als eerste heeft liefgehad. Mijn leven was ooit een complete chaos. Ik was verslaafd, en zo ontzettend ver weg bij God de Vader. Hij vroeg me om bij Hem terug te komen. Dit lied is mijn antwoord op Zijn vraag. En ik hoop dat meer mensen door dit lied zullen terugkeren naar onze liefhebbende Vader."

Beeld: Kelly Alyssa 

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons