Eerst de receptenglossy, dan het politieke nieuws

Blog van Andries

Eten koken tijd recept glossy tijdschrift

“De Allerhande is er,” riep mijn vrouw naar boven. Snel kwam ik naar beneden. Want de Allerhande! Je bedoelt toch niet die glossy van Albert Heijn, met die fraaie recepten, hoor ik u denken. Ja, die bedoel ik wel.

Gaat het verder wel goed met je, denkt u nu. Ja, dank u, aardig goed. Niet eens zo lang geleden kenden mijn vrouw en ik hetzelfde tafereel, met maar één verschil. Luister maar: “Andries, de Waarheidsvriend is er”. Ik liet mijn werk liggen en stommelde naar beneden. Voor de niet-kenners: dit is het blad van de Gereformeerde Bond in de PKN, vol met degelijke artikelen. 

Maar nu is er dus die interesse in koken en recepten! Wie had dat ooit kunnen denken? En jawel, ik merk het bij meer mannen van mijn generatie. Zij hebben een leven lang hard gewerkt, zich ingezet voor de kerk, een politieke partij, school en maatschappelijke organisaties. En dan gebeurt er wat: ze ontdekken het goede leven. Een maaltijd is dan geen verplichting meer tussen twee vergaderingen, maar iets wat je met je geliefde mag vieren, zelfs met wijn erbij. 

En dan gebeurt er wat: ze ontdekken het goede leven

Ben ik ook zo’n man? Ja, eigenlijk wel. Tegenwoordig kijk ik eerst naar de recepten en dan pas naar het politieke nieuws. Dat is al een hele tijd zo. Nu vraagt u zich vast af hoe dat gaat, bij ons thuis. Meestal kook ik, behalve als er gasten zijn en er meer verfijnd gekookt moet worden. Dan ben ik blij dat mijn echtgenote ook nog steeds plezier in koken heeft. 

Wat is nu de geestelijke moraal van dit verhaal? Welnu, die is dat in de Bijbel juist de maaltijd in alle rust en met veel tijd een grote rol speelt. Daar komen de verhalen los en wordt écht contact gemaakt. Dat wist ik natuurlijk wel, maar daar had ik vaak niet zo veel tijd voor. Er moest gewerkt worden. En nu? Nou, ik hoorde dat andere supermarktketens tegenwoordig ook mooie receptenglossy’s hebben. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons