Dominee Bobby Schuller en de les van het berenjong

'Deze video geeft me hoop'

in Geloven

Dominee Bobby Schuller, bekend van de Amerikaanse tv-kerkdienst 'Hour of Power' plaatste onlangs een video op Facebook. "Als iemand mij vraagt: 'Hoe kijk jij naar het leven?', dan laat ik voortaan gewoon dit filmpje zien."

Op de video is te zien dat een berenjong wanhopige pogingen doet om omhoog te klimmen langs een steile besneeuwde bergwand. Zijn moeder staat bovenop de berg te wachten, maar het arme diertje glijdt iedere keer naar beneden. 

De les van het berenjong

Het filmpje maakt veel los. Bijna driehonderdduizend mensen hebben de video 'geliked'. En ruim 35.000 mensen plaatsten een reactie. Wat is volgens hen de les van het berenjong? 
- "Het is een les in volharding. Blijf proberen, ook al gaat het heel vaak mis."
   – Tejada Berciles
- "Om op onze bestemming te komen vraagt God van ons dat we geduldig zijn
   en dat we op Hem gericht blijven." – Joseph Ugiagbe
- "Deze video geeft me hoop. Soms moet je een andere weg kiezen. Als ik faal
   geeft God me kracht." – Jay Martins
- "Voor mij staat de moederbeer symbool voor God. Hij kijkt naar ons terwijl
   wij onze weg gaan. En ik weet dat er na deze berg misschien nog een berg op
  ons wacht. Maar ik weet ook dat God op ons wacht." - Ann-Marie Murrell

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons