De kringloopwinkel van Sela-zanger Frans Korpershoek

Nationale Kringloopdag in 'EO Live', zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips
Frans Korpershoek Sela

Op Nationale Kringloopdag is Sela-zanger Frans Korpershoek te gast in het radiomagazine EO Live. Sinds vorig jaar runt hij met zijn vrouw een kringloopwinkel in Maassluis. Daarmee dringen ze de afvalstroom én de eenzaamheid terug. 

Kringloopwinkel ‘De Doorsluizer’ in Maassluis is meer dan een plek waar meubels, speelgoed en boeken een nieuwe eigenaar krijgen. “We willen een laagdrempelige plek zijn waar iedereen welkom is,” vertelt Frans, die opmerkt dat eenzaamheid in verschillende generaties voorkomt. "Er wordt vaak gedacht dat alleen oudere mensen eenzaam zijn. Maar tegenwoordig zijn ook steeds meer jongeren alleen en geïsoleerd, juist door social media."

Nationale Kringloopdag 2019

Iedere eerste zaterdag van oktober is het de Nationale Kringloopdag in Nederland. Meer dan 200 kringloopwinkels, waaronder ‘De Doorsluizer’ in Maassluis, openen hun deuren. De dag is een initiatief van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN).

'We delen meer dan tijd en eten'

"Eens in het kwartaal hebben we met z’n allen een maaltijd. Iedereen neemt iets mee en we zitten hier gewoon op stoelen en banken van de kringloopwinkel. En we delen ons leven. Dat is breder dan je tijd en eten delen," benadrukt de zanger van Sela, die hier meer over vertelt in EO Live. "We delen wat ons bezighoudt, dus ook de moeilijke dingen. Iedereen komt hier met zijn eigen verhaal.”

EO Live: Sela-zanger Frans Korpershoek

Zaterdag 5 oktober, 19.00 uur, NPO Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons