Corry Konings: 'Moeder schreef briefjes aan Onze-Lieve-Heer'

De Kist, zondag, 23.45 uur, NPO 2

in Mediatips
Corry Konings

Corry Konings, de 'koningin' van het Nederlandse levenslied, zit nu vijftig jaar in het vak. Nog steeds staat ze veelvuldig op het podium.  In het EO-programma De Kist spreekt Kefah Allush met Corry over haar jeugd, haar carrière en het levenseinde van haar moeder. 

“Mijn tijd is het nog niet hoor!,” zegt Corry als Kefah met de kist aan komt rijden. In De Kist raken ze in gesprek over Corry's veelbewogen jeugd. Ze kon niet bij haar ouders wonen, waardoor ze opgroeide bij haar oom en tante. Op 16-jarige leeftijd moest ze een abortus ondergaan. Later herstelde Corry het contact met haar beide ouders.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Corry Konings
Corry Konings krijgt in 'De Kist' Kefah Allush op bezoek.

Over de laatste weken in het leven van haar moeder vertelt ze: “Ik wilde zoveel mogelijk bij haar zijn. Mijn moeder had van die witte memoblaadjes die ik vond, briefjes aan Onze Lieve Heer: ‘Zou je me willen helpen?’ Die heb ik allemaal bewaard."

(Tekst loopt door onder de video.) 

Haar recente deelname aan Expeditie Robinson (RTL 4), waarin een groep kandidaten moet overleven op een onbewoond eiland, gaf een nieuwe impuls aan haar carrière. “In één keer ben je weer populair, ook bij jonge kinderen," merkt Corry op. "Wat is dat mooi om nog mee te mogen maken.”

Corry Konings in 'De Kist'

Iedere zondagavond gaat Kefah Allush in langs bij een bekende Nederlanders voor een goed gesprek over leven en dood. Deze keer ontmoet hij in De Kist zangeres Corry Konings. 

Zondag 6 oktober, 23.45 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons