Tv-evenement 'Kerstfeest in de Stad' strijkt neer in Maassluis

EO doet oproep voor lokale koorleden

in Christelijk Nieuws
Kerstfeest in de stad

De tweede editie van Kerstfeest in de Stad wordt gehouden in Maassluis. En dat is dubbel feest: het evenement en de opnames vinden plaats op zondag 8 december en de tv-uitzending is op woensdag eerste kerstdag op NPO 1.

'Kerstfeest in de Stad' is voor zo’n miljoen kijkers elk jaar een vast onderdeel van de kerstbeleving. Artiesten zingen bekende kerstsongs en cliënten van het Leger des Heils vertellen aangrijpende persoonlijke verhalen. De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen.

Anne-Mar Zwart – eveneens EO-presentator – doet verslag van de lichtjestocht. Een stoet met lichtjesdragers legt tijdens de uitzending een route af door de stad. Deelnemers komen aan het woord en vertellen wat kerst voor hen betekent. 'Kerstfeest in de Stad' staat dit jaar opnieuw in het teken van eenzaamheid. Het thema is #jebentnietalleen

Historische binnenstad

Burgemeester Edo Haan: “Ik ben er ontzettend trots op dat 'Kerstfeest in de Stad' in Maassluis wordt gevierd. Maassluis is daar de perfecte stad voor: we hebben een prachtige maritiem historische binnenstad. Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor? Bovendien past ook het thema #jebentnietalleen helemaal bij een stad als Maassluis. We hebben een hecht verenigingsleven met vele duizenden vrijwilligers die allemaal heel begaan zijn met onze stad en haar bewoners.’’

Zangtalent gezocht

Heb je zangtalent en kom je uit Maassluis en omstreken en ben je tussen de 16 en 35 jaar? Dan kun je op een auditiedag laten horen wat je in huis hebt! Vanaf woensdag 9 oktober kun je je voor deze dag inschrijven. Stuur een filmpje waarin je jezelf voorstelt en zing een couplet en een refrein van een liedje uit de vorige editie. Schrijf een korte motivatie waarin je je zangervaring toelicht en mail het hele pakket naar kerst@mediawater.nl. Succes! 

Kerstfeest in de Stad wordt in opdracht van de EO gemaakt door Mediawater. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Leger des Heils.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons