Nazomeren op de Vinkeveense plassen in 'Typisch Vinkeveen'

Maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Typisch Vinkeveen

Vinkeveen ligt onder de rook van Amsterdam. In de reeks Typisch Vinkeveen (EO) maken we de komende weken kennis met de bewoners van het oude turfdorp dat beroemd is door André Hazes en de Vinkeveense plassen. Achter de voordeuren bruist het van de energie en plannenmakerij.

Op onze tocht door het dorp en de omgeving zien we plezierjachten, vakantie-eilandjes, kapitale villa’s en eenvoudige arbeidershuisjes van vroegere turfstekers. In de eerste aflevering van Typisch Vinkeveen ontmoeten we moeder en dochter Greet en Greet, die in de zomer aan de bak moeten. Het gaat niet zo goed met hun brocante zaak, dus het wordt erop of eronder.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De oude rocker Arthur raakt zijn baan als rijinstructeur kwijt. Daarom maakt hij nu werk van zijn comeback in de muziek. Jan de brugwachter kijkt alles aan vanuit zijn Heulbrug. Nieuw leven tekent deze periode in Vinkeveen. Met veel liefde en zorg ontfermen Gerrit en Ria zich over gansje Joris, totdat het dier groot en sterk genoeg is om weer terug te kunnen naar de natuur.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Typisch Vinkeveen
Kan Joris zich straks zelf redden in het wild?

Jan en Adrie laten hun oude rode camper De Stoffel Express weer tot leven komen en gaan ermee op pad. Ook ontmoeten we Jurre in Typisch Vinkeveen. Hij heeft het syndroom van Down en heeft begeleiding. Daar is niks aan te doen, maar Jurre wil leren om de dingen meer zelfstandig te doen. 

Typisch Vinkeveen

In de documentaireserie Typisch volgen we de levens van gewone mensen in een buurt of plaats ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? De komende weken is de kijker te gast in het oude turfdorp Vinkeveen. Kijk voor het laatste nieuws over deze reeks op Facebook of Instagram

Vanaf 9 september, maandag t/m donderdag, 19.15 uur, NPO 2
Of kijk alle afleveringen (terug) via NPO Start

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons