Natuurkundige Ard Louis in 'Andries en de wetenschappers'

Dinsdag, 23.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Andries en de wetenschappers

Gaan geloof en wetenschap samen? Ard Louis, topwetenschapper en christen, vindt van wel. Hij voert er regelmatig debatten over. In Andries en de wetenschappers (EO) ontmoet presentator Andries Knevel deze hoogleraar natuurkunde aan de universiteit van Oxford. 

“Het is vrij makkelijk om gelovige wetenschappers te vinden. Ze zitten overal," zegt Andries Knevel. "Het jammere is alleen dat mensen denken dat ze er niet zijn, en dat een gelovige wetenschapper een uitzondering is, die je met een lantaarntje moet zoeken. Ik betreur die beeldvorming, want daardoor denken studenten en hun ouders misschien wel dat wetenschap iets is, waardoor je je geloof zou kunnen verliezen.” In Andries en de wetenschappers ontmoet de presentator een hele reeks christelijke wetenschappers die tot de absolute top behoren. 

Hoogleraar in Oxford

Deze keer reist Andries naar Engeland voor een ontmoeting met Ard Louis, die opgroeide in Gabon en onder meer in Utrecht studeerde. Inmiddels is Louis hoogleraar natuurkunde aan de Universiteit van Oxford. Onlangs was hij te zien als medepresentator van de Engelse tv-serie Why we are here en werkte hij mee aan de documentaire van Morgan Freeman, The story of God.

Louis voert in zowel Engeland als erbuiten regelmatig debatten over geloof en wetenschap. De topwetenschapper is lid van de Anglicaanse Kerk. Hij vertelt vanavond in Andries en de wetenschappers over zijn passie voor natuurkunde en zijn geloof in God. 

Andries en de wetenschappers: Ard Louis

Dinsdag 24 september, 23.15 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons