Kees-Jan Mulder in 'Onderweg': 'Film gaat altijd over geloof'

Interview met dominee en filmmaker; zaterdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips
Onderweg

Filmmaker en dominee Kees-Jan Mulder (32) is in Onderweg (EO) een uur lang te gast bij presentator Elsbeth Gruteke. Hij vertelt over zijn dubbele roeping die sommigen verbaast, maar voor hem volkomen logisch is. Ooit wil hij een lange bioscoopfilm maken. 

Samen met Elsbeth blikt Kees-Jan terug op zijn jeugd in het Zeeuwse Goes. Hij weet als klein jongetje al heel zeker dat hij dominee wil worden. Maar als puber krijgt hij de camera van zijn opa in zijn handen. De eerste scène die hij daarmee filmt, is een vechtpartij tussen zijn broertjes. Vanaf dat moment is hij er ook zeker van dat hij filmmaker wil worden.

Nominatie Gouden Kalf

Kees-Jan heeft dus een dubbele roeping. Terwijl hij theologie studeert volgt hij ook een opleiding aan de filmacademie. Een logische combinatie wat hem betreft. "Film gaat altijd over geloof. Voor elke film moet je geloven voor de duur van de film."  Kees-Jan is coregisseur van de film Dos Santos die in 2015 werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wanneer je naar een film kijkt, moet je geloven voor de duur van die film

In Onderweg vertelt Kees-Jan over zijn moeilijke basisschooltijd, zijn filmwerk voor diverse ontwikkelingsorganisaties en een bijzondere ontmoeting met een engel in Oostenrijk. Elsbeth blikt met haar gast ook vooruit. De dominee en filmmaker vertelt over zijn ambitie om in de toekomst nog eens een lange bioscoopfilm te maken. 

Onderweg: Kees-Jan Mulder

In het EO-programma Onderweg spreekt Elsbeth Gruteke met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, passie, geloof en twijfel. Deze keer vertelt predikant en filmmaker Kees-Jan Mulder over zijn dubbele roeping. 

Zaterdag 14 september, 22.00 uur, NPO Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons