Jorn debuteert in 'Ski & More' vanuit Oostenrijkse sneeuw

Vanaf 29 september, iedere zondag, 17.00 uur, RTL 4

Ski & More

Voor Jorn van Vrijaldenhoven is Ski & More – de nieuwe naam van Off Piste – het eerste programma op RTL 4. Een portret van de kersverse RTL-presentator, die samen met Annika Pietersma op zoek gaat naar de mooiste wintersportlocaties in de Alpen. 

Jorn kijkt uit naar de samenwerking met collega-presentator Annika Pietersma, ook omdat hij van haar nog wel iets kan leren. “Annika kan echt heel goed skiën, dus het contrast met mijn optredens op de piste zal groot zijn."

(Tekst loopt door onder de video.) 

"Maar eigenlijk maakt dat Ski & More alleen maar toegankelijker, omdat de wat minder geoefende kijkers zich nu in mij zullen herkennen," vermoedt Jorn. "Iedereen kan genieten van zijn wintersportvakantie, want skiën valt te leren. Kijk maar naar mij, haha!”

'Met Danny Froger steile piste in Kaprun op'

Iedere week komt er in Ski & More een BN'er langs. In de eerste aflevering zijn Jorn en Annika in de Oostenrijkse wintersportplaats Kaprun, waar ze bezoek krijgen van Danny Froger. Samen de zanger bedwingt Jorn de 'Black Mamba', een van de steilste pistes in de omgeving. 

Wie is Jorn van Vrijaldenhoven?

• 26 jaar.
• Presentator, acteur en stemacteur.
• Presenteerde De stem van Mokum op AT5.
• Studie Media en Cultuur (specialisatie Televisiewetenschappen), opleidingen aan TV Academy en BNN University.
• Won in 2018 de talentenjacht Screentest op RTL 4, en daarmee een contract als presentator. Dit seizoen te zien in Ski & More op deze zender.

Wat is het mooiste plekje op aarde?
“Er zijn heel veel mooie plekken, die vaak moeilijk met elkaar te vergelijken zijn, zoals de binnenstad van Amsterdam of een uitgestrekte zoutvlakte waar geen mens te bekennen is. Maar belangrijker dan de plek die ik bezoek, zijn reisgenoten. Door de mensen om me heen wordt een reis iets bijzonders.”

Wat was jouw laatste schietgebedje?
“Ik ben niet gelovig, dus een echt ‘schietgebedje’ doe ik niet. Maar iets vergelijkbaars deed ik onlangs bij een parachutesprong met een groep. Toen iedereen in de wolken verdween, dacht ik: wat een gekkenwerk!"

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Ski & More
Jorn van Vrijaldenhoven maakt met 'Ski & More' zijn debuut als presentator op RTL 4.

"Via een jeugdliefde ken ik het geloof wel, maar niet uit mijn eigen gezin. Een mens is vaak een ‘spons’ van zijn omgeving. Ik ben tevreden met de manier van leven die ik heb meegekregen, al respecteer ik mensen die wel geloven.”

Wat is de mooiste filemuziek?
“In de file geniet ik graag van ‘Telegraph Road’, een mooi, rustig nummer van The Dire Straits van wel veertien minuten. Meeslepend en rustig tegelijk, wat je wel nodig hebt in de file. Raampjes dicht, muziek hard aan en genieten! Met een beetje geluk kun je daarna doorrijden.”

‘Iedereen kan leren skiën, kijk maar naar mij’

Wat is de leukste smoes die je hebt gebruikt?
“Als kind kwam ik een keer met te weinig geld terug nadat ik boodschappen had gedaan. ‘De rest moet ik onderweg kwijtgeraakt zijn,’ was mijn antwoord toen mijn moeder ernaar vroeg."

Balletjespistooltje

"Toen ze me op mijn kamer met een nieuw balletjespistooltje zag spelen, wist ze hoe laat het was. In plaats van boos te worden, liet ze mijn broers ook iets nieuws uitzoeken. Van haar milde reactie heb ik toch iets geleerd: ik begreep dat het fout was en ben deze gebeurtenis nooit meer vergeten.”

Welke vraag zou elk mens zichzelf moeten stellen?
“Ben ik wie ik wil zijn? Als je deze vraag met ‘ja’ kunt beantwoorden, mag je tevreden zijn. Als het antwoord ‘nee’ is, is er werk aan de winkel.”

Ski & More

Vanaf 29 december, iedere zondag, 17.00 uur, RTL 4 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons