Johnny de Mol voor even mantelzorger in 'Zorg uit handen'

BN'ers geven mantelzorgers rust; iedere maandag, 22.15 uur, NPO 1

in Mediatips
Johnny de Mol Zorg uit handen

Joris Linssen, Johnny de Mol, Najib Amhali, Olcay Gulsen, Edsilia Rombley en Stef Bos nemen tijdelijk de intensieve zorgtaken van mantelzorgers over in Zorg uit handen (MAX). In de eerste aflevering zorgt acteur en zanger Johnny de Mol voor de 60-jarige Twan, die een zeldzame spierziekte heeft. Hierdoor kan Twans vrouw Mirella een paar dagen bijkomen op Mallorca.

De zware dagelijkse verantwoordelijkheid die op de schouders van een mantelzorger rust, staat centraal in Zorg uit handen.  Tijdens de aanwezigheid van de BN’ers kunnen de mantelzorgers even een paar dagen tot rust komen tijdens een korte vakantie. Dat is iets wat in het dagelijks leven niet of nauwelijks mogelijk is, omdat de zorg voor geliefden nooit stopt.

Twan: 'Geen thuiszorg'

Omdat Twan een zeldzame spierziekte heeft, zorgt zijn vrouw Mirella (60) als zijn mantelzorger de hele dag door voor hem. Alles komt op haar schouders terecht en daarnaast werkt ze ook nog vier dagen. Mirella heeft door alle drukte en stress al twee keer een burn-out gehad.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Johnny de Mol Zorg uit handen
Johnny de Mol neemt in 'Zorg uit handen' de zorg voor Twan tijdelijk over van Mirella.

Ze wil heel graag een aantal taken overdragen aan de thuiszorg, maar dat wil Twan niet. In Zorg uit handen zien we dat Mirella eindelijk de kans krijgt om een paar dagen bij te komen. Nu Johnny de Mol de zorg voor Twan op zich neemt, vertrekt zij voor een korte vakantie naar Mallorca. Gaat het Johnny tijdens haar afwezigheid lukken om Twan te overtuigen van het belang van thuiszorg?

Zorg uit handen

In de nieuwe reportageserie Zorg uit handen nemen Joris Linssen, Johnny de Mol, Najib Amhali, Olcay Gulsen, Edsilia Rombley en Stef Bos tijdelijk de intensieve zorgtaken van mantelzorgers over. Door zich voor even te ontfermen over de zorgvrager en openhartig de eigen ervaringen met de kijker te delen, laat de BN'er zien hoe urgent de verhalen zijn en wat de impact van mantelzorg is op het leven van zoveel gewone Nederlanders.

Iedere maandag, 22.15 uur, NPO 1 

Beeld: MAX 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons