Jan des Bouvrie: 'Als ik maar niet in jullie kist hoef'

Interieurontwerper over leven en dood; 'De Kist', zondag, 23.45 uur, NPO 2

in Mediatips
Jan des Bouvrie

“Wat een prachtig leven heb ik gehad!” zegt Jan des Bouvrie (77) als hij in het EO-programma De Kist Kefah Allush op bezoek krijgt. "Ik hoop dat alles wat nog komt, net zo mooi is.” Het zijn gedachten van de interieurontwerper als hij af en toe eens omkijkt.

Het liefst wil Jan des Bouvrie straks herinnerd worden als de man die Nederland anders heeft leren wonen. “Dat vind ik ook echt. Als je ziet hoe verschrikkelijk en somber het vroeger was...” Bang voor de dood is hij niet, vertelt hij. Ook niet na de constatering van prostaatkanker enkele jaren terug. "Ik ben er vooral mee bezig dat ik daar niet aan overlijd. Bij ellende in het leven heeft positiviteit me altijd gered."

(Tekst loopt door onder de video.) 

In De Kist raakt presentator Kefah Allush met Jan in gesprek over de kist waarin hij later begraven wil worden. Eén ding kan hij daarover al vertellen. Hij hoeft later niet zo nodig in een witte kist. "Dat vind ik zo gemakkelijk: 'Natuurlijk ligt Jan in een witte kist.' Ach, ik denk er nog niet over,” zegt de bekendste interieurontwerper van ons land. “Als ik maar niet in jullie kist hoef.”

De Kist: Jan des Bouvrie

Zondag 22 september, 23.45 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons