Gordon te gast in 'De Kist'

'Ik geloof niet dat er hierna nog iets is'

in Mediatips

Gordon lijkt één brok levenslust. Toch heeft hij ooit geprobeerd een einde te maken aan zijn leven. Dat was een schreeuw om aandacht en had te maken met zijn coming-out, vertelt hij in De Kist.

Hoewel Gordon in eerste instantie lollig doet over de kist die bovenop het autootje van Kefah ligt, erkent hij toch dat het confronterend is, zo’n kist. “Ik heb de mijne al uitgekozen. Hij staat in de gang, ” grapt hij er overheen. “Nee, ik heb hem nog niet uitgekozen, maar ik weet wel wat ik met mijn begrafenis wil,” vervolgt hij serieus.

Geen angst voor de dood

“Ik ben niet zo bang voor de dood. Het geeft me wel een gevoel van rust,” zegt hij nadat hij de woorden “dood gewoon” op de doodskist geschreven heeft. “Maar het is niet zo dat ik nu al mijn ogen zou willen sluiten.”

Zelfmoordpoging

“Je hebt weleens geprobeerd een einde aan je eigen leven te maken,” legt Kefah hem voor. “Ja, maar dat was meer een aandachtschreeuw. Ik was toen net achttien en vond het heel moeilijk om uit de kast te komen. Ik zat ik erg in de knoop met mijn eigen seksualiteit. Mijn ouders waren niet blij met mijn coming out. Voor mij was het toen zo klaar als een klontje: dan maar dood… Als ik dat nu zo vertel is dat moeilijk meer voor te stellen voor iemand die zo levenslustig in het leven staat.”

Leven na de dood?

“Wie mag er bij jouw sterfbed staan?,“ vraagt Kefah. “Ik hoop echt dat Patrick niet eerder gaat dan ik. Hij is mijn beste vriend, steun en toeverlaat. Hij mag mijn hand vasthouden.” “Waar ga je dan heen?” vervolgt Kefah, “Je bent ooit op zoek gegaan naar God. Is daar nog iets van blijven hangen?” “Nee, ik ben niet iemand die gelooft dat er hierna nog iets is,” antwoord Gordon. “Helaas. Ik geloof niet in een leven na de dood.”

De Kist

Zondag 8 september, NPO2, 23:40 uur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons