Gele hesjes

Blog van TimZingt

Het zijn onze eigen gele hesjes. Meestal wat norsige types. Bewust van hun taak, die ze uitvoeren met heilige ernst alsof ze assisteren bij een staatsbezoek. Ze wijzen je resoluut een parkeerplek, boenen wc’s, manen fietsers stapvoets te rijden en mopperen op je als je afwast op een plek die bedoeld is om je tanden te poetsen.

Ik heb het over stewards (mooi genderneutraal woord trouwens, net als predikant): de mannen en vrouwen die de ruggengraat vormen van elke conferentie.

Ik heb net mijn portie Koninkrijk voor dit jaar weer gehad en ben andermaal onder de indruk van deze ‘kanjers van het Koninkrijk’. Zij zijn namelijk niet de types die uitblinken in uitbundige worship (van die mensen die naast je staan te aanbidden alsof ze diep in de hemelse gewesten op de thee zijn. Ze geven mij altijd het gevoel dat ik er nog lang niet ben. Nog láng niet). Integendeel: ze zijn slecht in Engels (tegenwoordig een basisvoorwaarde om een beetje door een zangdienst heen te komen) en zijn geneigd hun WhatsApp te checken tijdens de vrije aanbidding. Het zijn niet de types die onder de indruk zijn van spreker X of Y of Q of cabaretier T. Ze slapen al bij de eerste geestig bedoelde anekdote. Ze zijn geen geziene gasten bij de ministry of de leaderslounge (ook al van die gruwelijke Engelse termen) want sociaal te onhandig en mensen van te weinige woorden. Maar wel mensen van grote daden.

Want stewards doen al het werk waar XYQT geen tijd voor hebben, maar wat keihard nodig is. Want XYQT moeten ook naar de wc en ik heb met eigen ogen gezien dat Geestvervulde mensen nou niet bepaald schoner hun toilet houden. Er is niet zoiets als welriekende ‘holy sh...’ Integendeel. Het Koninkrijk heeft blijkbaar weinig te maken met profane zaken als je eigen zooi opruimen. Dus doen de stewards dat. Ze maken daarmee zo’n conferentie toch tot een succes.

Daarom alle lof en eer niet voor XYQ en al helemaal niet voor T, maar voor de gele hesjes van elke conferentie. De laatsten die de eersten zijn, straks in de hemel. Daar zitten zij vooraan en niet XYQ en T: die moeten daar wc’s schoonmaken. In witte hesjes.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons