Een nieuw seizoen Blauw Bloed

Blog van Jeroen Snel

Het was een zomer met mooie, maar ook verdrietige momenten. Half augustus overleed prinses Christina. De jongste zus van prinses Beatrix leed aan botkanker en die ziekte werd haar op 72-jarige leeftijd fataal.

Ook in mijn persoonlijke omgeving zijn er mensen overleden. Iedere keer weer doet het me de betrekkelijkheid van dit leven ervaren. Mijn werk bij 'Blauw Bloed' is iets heel anders en niet erg belangrijk als je het in dat perspectief ziet.
Toch ben ik dankbaar dat we ons programma mogen maken. Ieder seizoen weer worden we op zaterdagavond primetime op NPO 2 geplaatst. En behalve de Publieke Omroep bent ú het, de kijker, die ons waardeert. Zo kregen we deze zomer veel mailtjes en reacties van mensen die trouw onze zomerspecials bekeken, terwijl we vanwege beperkt budget slechts eerder uitgezonden reportages konden herhalen.

Zaterdag zijn we weer terug met onze reguliere uitzendingen met nieuwe reportages. De koning en de koningin zijn weer volop aan de slag. Zo viert koningin Máxima het 40-jarig jubileum van de Kindertelefoon en opent koning Willem-Alexander het Nationaal Monument Oranjehotel in de gevangenis van Scheveningen, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 25.000 Nederlanders – veelal verzetsstrijders – gevangenzaten. Ook konden we deze zomer binnenkijken bij Paleis Huis ten Bosch en Paleis Noordeinde in Den Haag. Unieke, eigen beelden vanuit het woonpaleis én het werkpaleis van onze koning.

Dit en meer in onze komende uitzending, zaterdag om 19.30 uur op NPO 2. Wij gaan weer vol energie en enthousiasme voor u aan de slag. Daarom zeg ik ook hier graag: “Kijken dus!”

Blauw Bloed

Zaterdag 7 september, 19:30, NPO2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons