Don Ceder eerste gast in nieuw seizoen 'Andries'

'Belangrijke keuze op 17-jarige leeftijd'; zondag, 0.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Don Ceder

Don Ceder is de eerste gast van Andries Knevel in dit seizoen van het EO-programma Andries. Don blikt terug op zijn jeugd in de Bijlmermeer en vertelt hoe zijn geloof hem motiveert in zijn werk als advocaat en ChristenUnie-gemeenteraadslid in Amsterdam. 

Iedere zondagavond schuiven christelijke denkers, vernieuwers en andere markante figuren aan bij presentator Andries Knevel. “Mooie mensen die getuigen van hun geloof in Christus. Man, vrouw, jong, oud, reformatorisch en evangelisch. Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt de presentator bij de start van het nieuwe seizoen. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.”

Andries' gast in de eerste aflevering is Don Ceder. “Hij is, naar mijn indruk, al redelijk bekend aan het worden. Don is advocaat en helpt met name mensen die schulden hebben. Daarin wordt hij sterk gemotiveerd door zijn geloof. Daarnaast is hij lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor de ChristenUnie. In deze uitzending vertelt Don Ceder aan tafel bij Andries hij hoe hij als 17-jarige jongen de keuze maakte om het geloof serieus te nemen.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Don Ceder
Presentator Andries Knevel in gesprek met Don Ceder.

“Dat deed Don op gevoel,” vervolgt Andries, “maar ook omdat hij – heel rationeel – er veel over had nagedacht en de argumenten voor het christelijk geloof had gewogen. Don groeide op in wat toen de Bijlmermeer heette en had heel foute keuzes kunnen maken. Met liefde vertelt hij over zijn moeder, die op de kruispunten van zijn leven hem telkens weer hielp en de juiste weg wees.”

'Andries' – afl. 1: Don Ceder

Zondag 8 september, 0.15 uur, NPO 2

Beeld: Willem Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons