Bodybuilder David is sterk door God

Zondag, 11.05 uur, NPO 2

in Mediatips
Bodybuilder David Deelami christen vluchteling Iran

Morgen in Nederland Zingt Dichtbij het verhaal van David Deelami (25). Toen Davids vader in Iran bij een ongeluk een jongen doodreed, wilde de familie van die jongen wraak nemen

Als David ernstig wordt bedreigd, vlucht hij samen met zijn vader naar Nederland. De jarenlange asielprocedure waarin hij dan terechtkomt, valt hem zwaar. David raakt verbitterd en probeert wel acht keer een einde aan zijn leven te maken.

Vergeving

Dan leert hij het christelijk geloof kennen door een meisje dat hem meevraagt naar een jongerengroep van haar kerk. David was voorheen moslim, maar besluit voortaan Jezus te volgen. Na een moeilijk proces vergeeft hij zijn vader, zichzelf en de Arabische familie die hem probeerde te doden. Nu wil David nog maar één ding: bouwen aan Gods koninkrijk.

Groeiend hart

Bodybuilden is Davids uitlaatklep. Bijna dagelijks traint hij in de sportschool. Daarnaast volgt David een strak eetschema. David: “Ik droom ervan om internationaal door te breken en deel te nemen aan Amerikaanse wedstrijden. En weet je wat zo mooi is aan topsporters? Die hebben een groter hart. Dat wil je als christen ook: dat je hart groeit. Dan kunnen er meer mensen in.”

Vreugde van de Heer

Het gaat nu goed met David. David: “Als ik wakker word, voel ik de vreugde van de Heer. Kijk wat Hij voor mij heeft gedaan: ik heb een huis, een baan én een fijne kerk. Sommige mensen denken dat het geloof iets is voor mensen van 80, maar ik schaam me er niet voor. Want God maakt mij sterk.”

Nederland Zingt Dichtbij

Zondagochtend, 11.05 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons